FAQ

  1. Waarom kan ik pas een workshop of training boeken , nadat ik mij geregistreerd heb?
  • Wij willen een vertrouwde ( werk)omgeving creëren voor zowel onze coaches, trainers en ondernemers als onze participanten aan de trainingen. Wij vragen enkel uw gegevens als u een aankoop gaat doen, om u de juiste service te kunnen geven.
  • Wij accepteren alle Nederlandse bankkaarten en Belgische bankkaarten, alsook Paypal en enkel creditkaarten.“… u kan uw keuze maken bij de betaalmodule.. Na betaling ontvangt u direct een overzicht van uw aankoop alsook een factuur voor uw boekhouding

NOTE: zodra wij partners hebben in andere landen, zullen wij ook andere betaalmogelijkheden toevoegen

  • Dit is mogelijk voor de participanten en dienen contact op te nemen met de aanbieder  waar zij een training of workshop hebben geboekt.
  • Dit is niet mogelijk voor plaatsingen van workshops/trainingen, zichtbaarheid op de ondernemersbalk of In the Spotlight-video’s. Indien u hier nog vragen over heeft, neem contact op met customercare@wised-up.com

We use cookies to ensure that our website runs as smoothly as possible. If you continue to use the website, we will assume that you agree.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.